Om de uitdagingen rond radioactief afval tijdens de decommissioning van onze 7 centrales mee aan te pakken, breidt de Fleet Decommissioning-organisatie zich uit met bijkomende Radioactive Waste Project Managers. Deze zullen werken vanuit de ENGIE Tower in Brussel.
Radioactive Waste Management-projecten zorgen voor het efficiënt overdragen van het reeds geproduceerde en toekomstig afval naar NIRAS, in lijn met de decommissioning afvalstrategie.
Deze projecten hebben betrekking op volgende onderwerpen:
implementatie van de nieuwe waste acceptance & conformiteitscriteria
ontwikkeling en implementatie van waste streams
ontwikkeling en implementatie van materiaal en waste inventory
ontwikkeling en implementatie van radioactieve transporten
Wat houdt jouw job precies in?
Als Radioactive Waste Project Manager zal je bovenstaande projecten opnemen in nauwe samenwerking met het Decommissioning-team, interne stakeholders en externe stakeholders. En dit onder leiding van een Senior Project Manager, de Operational Fleet Waste Manager of de verantwoordelijke van de afdeling Waste.
Je staat in voor de uitvoering van de toegewezen projectscope volgens de bepaalde en goedkeurde timing en budgetten, en rapporteert over de vooruitgang aan je hierarchie en de van toepassing zijnde project comittees.
Heb je interesse in deze functie en beschik je over volgende troeven? Solliciteer dan snel!
je bent burgerlijk of industrieel ingenieur
je beschikt over ervaring in het beheer van nucleaire projecten.
je beschikt over relevante kennis van RaW-processen of bent bereid die te verwerven
je hebt een goede kennis van de MS Office tools
je werkt efficiënt samen met de interne en externe betrokken partijen
je bent een teamplayer die ook autonoom kan werken
je bent resultaatgericht en weet hoe je moet netwerken
je bent nauwkeurig en je kan goed organiseren en plannen
je hebt een goede kennis van Nederlands, Frans en Engels
ENGIE Electrabel werkt samen met NIRAS en de FANC aan de technische processen en modaliteiten om een efficiënte overdracht van het geproduceerde en nog te produceren radioactief afval (RaW: Radioactive Waste) te bewerkstelligen. Dit behelst zowel het operationeel afval voorkomend uit de exploitatie, als het afval dat bij de ontmanteling van de kerncentrales zal ontstaan.
Deze activiteiten worden langs de kant van ENGIE Electrabel beheerd in het Fleet departement onder leiding van de CDO (Chief Decommisoning Officer) dat zowel de “relaties” met NIRAS (afdeling NDRaW = Nuclear Decommisiong and Rad Waste) als het technische ontmantelingsproject (D&D program), zelf omvat.
De afdeling NDRaW staat in voor het contractueel, technisch en financieel beheer van alle radioactieve afvalstromen voorvloeiend uit de uitbatings-, stopzettings- en ontmantelingsactiviteiten van ENGIE Electrabel. Dit beheer past binnen het wettelijk en reglementair kader met de hoogste prioriteit voor nucleaire veiligheid en met grote aandacht voor efficiëntie.
Het oppervlaktebergingsproject voor cat A afval van NIRAS is in de slotfase voor het verkrijgen van zijn nucleaire uitbatingsvergunning. Dit brengt met zich mee dat er meer en meer afstemming en overleg aan de orde is om de technische en financiële modaliteiten voor de afhaling, de overdracht, de tijdelijke opslag en de finale berging van het RaW van ENGIE Electrabel vast te leggen.
Voor ENGIE Electrabel als grootste Belgische RaW-producent is dit een cruciaal gegeven.
Wij bieden jou
Een boeiende uitdaging in een constant evoluerende sector Een brede waaier aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden gedurende je loopbaan Een aangename werksfeer en gezond evenwicht tussen werk en privé Doorgroeimogelijkheden afhankelijk van je ambities en capaciteiten Een contract van onbepaalde duur met een competitief salaris, aangevuld met tal van voordelen, o.a.: 34 verlofdagen een bedrijfswagen of toegang tot andere mobiliteitsoplossingen loonevolutie en variabele verloning volgens een prestatiegericht verloningssysteem hospitalisatieverzekering, terugbetaling van ambulante medische kosten en een aanvullend pensioenplan korting op je jaarlijkse energiefactuur
Jouw contactpersoon
Caroline De Rom - caroline.derom@external.engie.com